Görüş Bildir
Haberler
Yurt Dışına Seyahat Etmek İsteyenler Favorilesin! Güncel Haliyle Vize Gerektirmeyen 10 Ülke

etiket Yurt Dışına Seyahat Etmek İsteyenler Favorilesin! Güncel Haliyle Vize Gerektirmeyen 10 Ülke

Ma Belle
11.05.2024 - 16:01

Tatil planların arasında yurt dışına çıkmak varsa, listeni hazırlamışsın demektir. Ama biz, bu listeye farklı öneriler eklemen için vizesiz bir şekilde seyahat etme şansının olduğu çeşitli ülkeler sıraladık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mısır (Sharm El Sheikh)

1. Mısır (Sharm El Sheikh)

Mısır, tarihin kalbinde bir yolculuk yapmak isteyenler için harika bir destinasyon. Aslında Mısır, barındırdığı güzellikler ile tüm ön yargıları kırabilecek bir ülke. Kahire'de Giza Piramitleri ve Sfenks'i ziyaret edebilir ve Mısır Müzesi'nde Tutankhamun'un hazinelerini görebilirsiniz. Luksor'da Karnak ve Luksor Tapınakları'nı gördüğünüz an büyüleneceğiniz kesin! Ayrıca Kızıldeniz'de dalış yapmak ve Ras Mohammed Milli Parkı'nda doğayla iç içe olmak için Şarm El-Şeyh'e mutlaka uğrayın.

2. Maldivler

2. Maldivler

Balayı tatilleri için akla ilk gelen yerlerden biri olan Maldivler, Türkiye'den vizesiz gidilebilecek en büyüleyici destinasyonlardan biri. Beyaz kumlu plajları, turkuaz denizi ve lüks tatil köyleri ile Maldivler, açıkçası kafa dinlemek için en ideal yerlerden biri. Adalarda şnorkelle dalış yaparak rengarenk mercan resiflerini görebilir, su üstü bungalovlarda konaklayarak deniz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

3. Fas

3. Fas

Sıraladığımız diğer ülkeler gibi Fas da Türkiye'den vizesiz bir şekilde seyahat edilebilecek destinasyonlar arasında. Rengarenk pazarları, Jemaa el-Fnaa Meydanı'ndaki sokak sanatçıları, dillere destan Sahra Çölü, görülmesi gereken yerler arasında. Dünyanın en eski üniversitesi olan Al Quaraouiyine de Fas'ta yer alıyor.

4. Katar

4. Katar

Katar'ın başkenti Doha'da, etkileyici gökdelenlerin yanı sıra Souq Waqif'te geleneksel Katar kültürünü tanımanızı tavsiye ediyoruz. İslam Eserleri Müzesi'nde İslam sanatının en güzel örneklerini görebilirsiniz. Eğer lüks yaşantının nasıl bir şey olduğunu görmek ve deneyimlemek istiyorsanız da The Pearl-Qatar'ı mutlaka ziyaret edin. Katar yalnızca büyük binalardan oluşmuyor; çöl safarisi ile Katar'ın çöl manzaralarını ve Inland Sea'de doğanın güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

5. Endonezya

5. Endonezya

Endonezya'nın ikonik destinasyonlarından biri olan Bali, seyahat planının başında yer almalı. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında gezilip görülmeye değer olan Bali, turistik yerlerin başında geliyor. Şehirler arası seyahat için tekne turları, feribotlar ve tekneleri sıkça kullanacaksın. Bali'de Ubud'un pirinç tarlaları, Uluwatu Tapınağı ve Seminyak'ın plajları mutlaka görülmeli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tayland

6. Tayland

Her bütçeye uygun konaklama seçenekleri sunan Tayland'da ilk destinasyon olarak Bangkok göze çarpıyor. Bangkok'ta Grand Palace ve Wat Pho gibi büyük tapınakları ziyaret edebilirsin. Chiang Mai'de geleneksel Thai kültürüne daha yakından bakabilir ve oradaki gecelik pazarları keşfedebilirsin. Tayland'da Budist kültürü oldukça önemlidir; tapınak ziyaretlerinde uygun kıyafetler giymek ve saygılı davranmak gerekir.

7. Gürcistan

7. Gürcistan

Karadeniz ikliminin hakim olduğu Gürcistan, Türkiye'den kolaylıkla gidilebiliyor. Özellikle Doğu Karadeniz halkının sık sık gezip gördüğü Gürcistan, vizesiz bir şekilde seyahate açık. Gürcü mutfağı, zengin lezzetleri ve çeşitli yemekleri ile ünlüdür. Khachapuri (peynirli ekmek), khinkali (etli ve/veya sebzeli dumpling) ve churchkhela (cevizli tatlı) mutlaka denemeniz gereken yerel lezzetler arasında. Eğer fırsat bulursanız mutlaka başkent Tiflis'e gidip Narikala Kalesi'nden şehir manzarasını izleyin.

8. Bosna Hersek

8. Bosna Hersek

Bosna Hersek'i ziyaret etmek için en iyi zamanlar ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Bu dönemler havalar daha ılıman ve gezmek için daha ideal. Ülke içinde ulaşım, otobüsler ile sağlanıyor ve çoğu zaman trenler de alternatif bir seçenek. İlk durağınız Saraybosna ve Mostar gibi şehirler olmalı. Buralarda Cevapi, Burek ve Cevapčići mutlaka denenmeli. Başçarşı bölgesi ve Stari Most köprüsü gibi tarihi yerleri görmenizi tavsiye ediyoruz.

9. Karadağ

9. Karadağ

Karadağ, zengin tarihi, doğal güzellikleri ve sıcakkanlı insanları ile unutulmaz bir destinasyon. Son yıllarda Türkiye'den Karadağ'a seyahat yaygınlaşmaya başladı. Ülkede ulaşım için en esnek seçenek araba kiralamak olup, Podgorica ve Tivat havaalanlarına uçuşlarla kolayca ulaşım sağlanabilir. Gezilecek yerler listesi yapacaksanız UNESCO listesindeki Kotor Körfezi, Budva'nın tarihi merkezi ve Durmitor Ulusal Parkı'nı mutlaka ekleyin!

10. Sırbistan

10. Sırbistan

Karadağ'a en yakın ülkelerden biri olan Sırbistan, Balkanlar'ın görülmesi gereken ülkeleri arasında yer alıyor. Belgrad, Novi Sad ve Niş gibi şehirleri gezip görmek için otobüs firmalarının seferlerini takip ederek seyahatini planlayabilirsin. Novi Sad'daki EXIT Festivali, Avrupa'nın en büyük müzik festivallerinden biri. Ayrıca Guča Trompet Festivali'ni ziyaret ederek otantik Sırp kültürünü deneyimleyebilirsin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
username

Keske vizesiz olan tum ulkelerin guncel listelerini paylassaydiniz.